Wie zijn we?

Judoclub Latem-Deurle is opgericht in 1973 en vormt intussen een vaste waarde in de Latemse sportwereld. Hoofdtrainer Kristof en trainers Ken en Dimitri gidsen jou door de wondere wereld van deze Japanse verdedigingssport, en dit driemaal per week. Zij organiseren trainingen die aangepast zijn aan verschillende leeftijdscategorie├źn, zodat jong en oud zich steeds ten volle kunnen geven op de judomatten.

Wat is judo?

Judo is een Japanse zelfverdedigingssport die rond 1882 ontworpen werd door Jigoro Kano. De letterlijke vertaling van judo is ‘zachte weg’, waarmee de nadruk wordt gelegd om zichzelf te kunnen verdedigen op een veilige en vloeiende manier. De bedoeling van judo is om de aanvallen van een tegenstander op een veilige manier te blokkeren en om de tegenstander uit te schakelen met een judoworp of een judogreep. Dat gebeurt op onze judomat natuurlijk allemaal in een vriendschappelijke omgeving.

Judo: een inclusieve sport

Judo is een sport die de waarden respect en inclusiviteit hoog in het vaandel draagt. Iedereen is welkom op de mat, ongeacht leeftijd of achtergrond. We vragen niet enkel aan judoka’s, maar ook aan trainers, vrijwilligers, ouders en sympathisanten om ons te helpen deze waarden te verdedigen. Meer informatie over de waarden van de judosport en de gedragscodes die wij nastreven, kan u terugvinden op de website van Judo Vlaanderen.